Előadásaim

Munkásságom

Noha főként művészettel foglalkozok, pár éve elkezdtem részt venni a tudományos életben is, valamint a könyvtáros szakom elvégzése után az írásban és az előadói munkásságban is érdekelt lettem.

2015 júniusában belevágtam egy projektbe, melyben az online zaklatás mibenlétét és prevencióját kutattam. Munkámat országosan elismerték, 2016-ban az Eszterházy Károly Egyetem TDK versenyének 3. helyezését zsebelhettem be, ezzel kijutva az országos döntőbe.

2016-ban a Tittel Pál Könyvtár felkérésére a Jónás Irodalmi estek, Mese és reménység előadásáról tartottam beszámolót, mely a Líceumi palettában nyomtatásban, valamint a könyvtár oldalán online is megjelent. (Itt tekinthetik meg: https://konyvtar.uni-eszterhazy.hu/hu/ktarhu/hirek/aktualis/c/mese-es-remenyseg-irodalmi-est).

2016-ban Egyetemistáknak Photoshop felzárkóztató órákat tartottam.

2016-2017-ben könyvtár népszerűsítő előadásokat szerveztem, melynek neve „Könyvtár Másként” volt. Az események témája változó volt, gyakorlatilag egy interaktív felolvasóestet kell elképzelni, ahol az adott témát átbeszéltük, felolvasásokat tartottunk, és különféle játékokkal színesítettük meg, a majd 3 órás programot. A programsorozatunk olyannyira sikeres lett, hogy az Egri televízió is felfigyelt ránk, eseményünkről riport készült. 

 

Jelenlegi projektjeim

A 2016-os projektem, melyben a online zaklatás témáját kutatom, a mai napig is is él. Manapság főleg a szülői hátteret vizsgálom, hogy hogyan is védik hozzátartozóikat a káros tartalmaktól. Az eredményeim egy részét online is el lehet érni, de a későbbiekben országos szintű előadássorozatot kívánok tartani, melyben megismertetem a szülőket az aktív és passzív prevenció lehetőségeivel. Célom, hogy kiálljak a biztonságosabb internet kampánya mellett, melyet weblap készítőként nagyon fontosnak tartok, mivel egyre fiatalabb és fiatalabb gyermekek kezdik el használni a számítógépet és az internetet.

A „Könyvtár Másként Előadássorozat” anyagát nyári táborokban szoktam előadni. A normál 3 órás egyetemistáknak való előadást, nagyjából egy órás gyerekeknek való anyagra konvertálom előzőleg, hogy számukra is befogadható legyen. A legnépszerűbb témáim eddig a „Nevetés”, a „Borzongás”, és a „Fabulák” voltak.

Blogom

Blogomban igyekszem lazább témákra kitérni, főként az aktuális webdizájnokról, és stílusokról írok, de az időbeli kitekintések, a biztonságos net és némi marketing is előkerül az oldalamon. Bár a blogolásban még igencsak bontogatom a szárnyaimat, célom, hogy minél igényesebb tartalmakat közöljek, és noha témáim nagyrészt tudományosak, próbálom olyan hangnemben megírni azokat, hogy azt mindenki megértse.